Google+

dinsdag, september 03, 2013

Ben je creatief met stofjes of wil je dat zijn?

Wie heeft het wel eens voelen kriebelen, stiekem wat filmpjes bekeken of eens een boekje vastgenomen over het naaien. Heb je al eens het idee gehad dat de dingen er een pak leuker uit zouden zien als je zelf het stofje had gekozen, de kleur van de paspel en het biaislint zelf had bijgepast en na wat zwoegen aan een oude of geleende machine trots had kunnen zijn over het geleverde werk? Dat hoeft niet langer een idee te blijven, trek je stoute schoenen aan en ga naar een naaicafé of workshop. Tegenwoordig schieten ze bijna uit de grond waar je bij staat. Het Machien is er zo eentje dat heel erg hip overkomt. De blog is overzichtelijk, je ziet meteen wat deze dames aanbieden. Zij geven zelfs workshops op verplaatsing, stel je voor! Een avondje thuis met wat vriendinnen onder elkaar onder begeleiding van een professioneel naai-oog :-)

Ikzelf zat al te naaien en te knoeien aan de machine van mama toen ik het verschil amper kende tussen een naald en een speld. Maar leren doe je toch, is het nu van kleins af of na je veertigste. Als de goesting er is dan moet je je laten gaan. Het is er bij mij uiteindelijk ook nog laat uitgekomen, na jaren van studeren, diploma halen, werken in de privé-sector en de horeca, ziek te worden en een nieuwe weg te moeten zoeken. En als het erin zit, komt het er ooit wel uit.

Dus dames, denk niet meer na over je 'latere' projecten! Het is nu dat je het moet doen. Hak de knoop door en ga ervoor! Veel succes en laat eens weten als het iets geworden is!
Een reactie posten